Genieten in je tuin!

top 10 tuintafels

Op zoek naar een nieuwe tafel voor in jouw tuin? Hier vind je de top 10 meest waanzinnige soorten Tuintafels. Dus doe gerust inspiratie op en vraag jezelf af wat voor Tuintafel het beste past in jouw tuin of buitenverblijf. Iedere tuin is immers anders en daarnaast speelt ook persoonlijke voorkeur nog een grote rol, waardoor een ieder een andere tuintafel kan wensen. Wij wensen jou in ieder geval heel succes met de zoektocht naar jouw ideale Tuintafel en hopen dat dit artikel jou er bij zal helpen om de juiste keuze te maken.

Tuintafels | Blog Top 10 Tuintafels

1. HOUTEN TUINTAFEL

Een houten Tuintafel is natuurlijk een pareltje in de tuin. Vooral eiken Tuintafels zie je vaak voorbij komen maar ook steigerhout is materiaal dat vaak gebruikt wordt. In het geval van houten Tuintafels is het echter wel van belang dat je het hout goed behandelt om er zo lang mogelijk plezier van te kunnen hebben zonder dat het hout gaat rotten.

2. STOERE ALUMINIUM TUINTAFEL

Als je wat meer van een industriële inrichting of stijl houdt dan past deze aluminium Tuintafel daar ideaal bij. Daarnaast is het ook praktisch materiaal waar je weinig onderhoud voor nodig hebt. Je kunt er overigens ook voor kiezen om er bijpassende stoelen bij te kopen zodat de gehele set mooi bij elkaar past en eenheid uitstraalt.

Tuintafels | Blog Top 10 Tuintafels .2

3. PICKNICKTAFEL

Als je op zoek bent naar een praktische en niet al te dure Tuintafel dan is dit wellicht een aantrekkelijke optie. Een Picknicktafel kun je overigens nog naar je eigen smaak aanpassen door hem in een vrolijke kleur te verven. Mocht je erg handig zijn kun je ook overwegen om de tafel geheel zelf te maken.

4. RONDE TUINTAFEL

Het merendeel van de Tuintafels die je tegenkomt zijn rechthoekig, maar heb je wel eens overwogen om voor een ronde Tuintafel te kiezen? De ronde vorm oogt speels en is ook nog eens praktisch omdat je iedereen aan tafel ten alle tijden goed kunt verstaan en niet hoeft te schreeuwen om iemand aan de andere kant van de tafel te kunnen spreken.

Tuintafels | Blog Top 10 Tuintafels .3

5. GRANIETEN TUINTAFEL

Houd je van kwaliteit en een luxe materiaal? Dan is een granieten Tuintafel perfect voor jou. Het mooie materiaal heeft een luxe uitstraling en daarmee is het ongetwijfeld een ware eyecatcher in jouw tuin of buitenverblijf. Je kunt deze tafel vaak zowel in ronde als rechthoekige vorm kopen.

6. BIERTAFEL

Een andere populaire tafel voor in de tuin is de biertafel. Deze wordt echter vaak meer gebruikt voor feestjes en dat soort doeleinden, niet per se om het hele jaar door in de tuin te hebben staan. Voordelen van deze Tuintafel zijn onder andere dat hij niet duur is en je er veel mensen aan kwijt kunt. Daarnaast kun je hem ook nog eens gemakkelijk opbergen als je hem even niet gebruikt.

Tuintafels | Blog Top 10 Tuintafels .4

7. HOGE BAR VAN HOUT

Een creatief idee voor een Tuintafel is een hoge bar gemaakt van hout. Zet hier een paar barkrukken naast en je hebt voor je het weet een hele gezellige zithoek gecreëerd. Tip! Laat je inspireren op Pinterest, want daar zie je de leukste creaties voorbij komen die je na kunt (laten) maken.

8. STATAFEL

Net als de biertafel is ook de statafel erg populair, maar deze is uiteraard ook vaak vooral bedoeld voor gebruik tijdens een borrel of gezellige andere gelegenheid. Wil je de statafel voor buiten beschermen of gewoon mooi aankleden dan kun je er een speciale rok omheen doen. Dit tilt de uitstraling van jouw feestje direct naar een hoger niveau.

Tuintafels | Blog Top 10 Tuintafels .6

9. TAFEL VAN BETONLOOK

Een prachtig item voor in ieder tuin als je het ons vraagt; een Tuintafel met blad van betonlook. Vaak wordt deze tafel gemaakt met hardhouten poten, maar ook een stalen frame komt wel eens voor. De robuuste uitstraling van de tafel geeft veel sfeer aan jouw tuin of buitenverblijf.

10. TUINTAFEL VAN WICKER VLECHTWERK

Dit materiaal zie je in Tuinmeubelen vaak terugkomen omdat het ideaal is voor buitengebruik. Daarnaast staat het ook mooi als je een gehele set inclusief stoelen hebt van hetzelfde materiaal. Zo’n Tuin set maakt iedere tuin een aangename plek om even lekker te eten of tot rust te komen.

Tuintafels | Blog Top 10 Tuintafels .7
Scroll naar top